ПРОГНОЗ ЗАКУПІВЕЛЬНИХ ЦІН НА СВИНЕЙ В ЖИВІЙ ВАЗІ З 28 ЧЕРВНЯ ПО 4 ЛИПНЯ 2021 РОКУ

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» оприлюднив прогноз закупівельних цін на свиней в живій вазі з 28 червня по 4 липня 2021 р., а саме на рівні 41 - 43 грн./кг з ПДВ 14%, що у перерахунку на ПДВ 20% складає 44-46 грн/кг., – йдеться у повідомленні пресслужби Асоціації - https://association-mg.com.ua/dilovuy-daidjest/410-prognoz-zakupivelnikh-tsin-na-svinej-na-26-j-tizhden-2021-r

Наступного тижня ціна залишиться без змін. Попит на м’ясо з початку літа не збільшився, а навіть навпаки – зменшився і продовжує зменшуватись. Для українців ціна на свинину зараз є вищою через зниження ПДВ до 14% лише на свиней.

Слід врахувати, влітку свині ростуть повільніше і, щоб свинарям не допустити збитків, необхідно переглядати годівлю та переходити на літні раціони. Українські свинарі вже почали робити перші кроки для зниження собівартості у себе на свинокомплексах. Перехід українського свинарства на сучасні технології, генетику, зниження собівартості - дозволить перезапустити свинарство та працювати прибутково.

Довідково: Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней зменшилась до 1,48 євро/кг (48 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,05 євро/кг (34 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. 

Джерело: Євростат.

Динаміка цін у світі на 16.06.2021 (ціни вказані за забійну вагу):

+1,07% (1,73 €/кг)       ЄС;

+10,54% (1,23 €/кг)     Бразилія;

+8,49% (2,09 €/кг)       США;

+2,58% (1,73 €/кг)         Канада.

За результатами моніторингу в Сумській області закупівельні ціни на свиней, враховуючи ПДВ 14%, станом на 25.06.2021 в середньому становили 42,00 грн./кг та 44,50 грн./кг з ПДВ 20% що на рівні цін попереднього тижня. Для порівняння, по України за даними Мінекономіки станом на 18.06.2021 ціни на свиней в живій вазі в середньому становили 42,78 грн./кг (з ПДВ).

Щотижня Асоціація «М’ясної галузі» готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на  сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній – на сайті: https://association-mg.com.ua